Self-Titled Demo: rockap.gr (14/09/2008)

Οι Indico, είναι μία νέα μπάντα από την Αθήνα. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με πέντε δικά τους, ελληνόφωνα κομμάτια.

Κινούνται στον χώρο του Punk-Hard Core, με την προσθήκη πολλών Metal στοιχείων, κυρίως στο κιθαριστικό μέρος της μουσικής τους. Ο ήχος τους είναι πολύ καθαρός για το είδος που παίζουν, και αυτό είναι πλεονέκτημα, διότι κάποιοι έχουν συνδυάζει το punk και το Hard Core με τους ακατέργαστους ήχους. Οι Indico παρουσιάζουν καθαρά τη μουσική τους θεματολογία σε συνδυασμό με τα επίσης δυνατά και καθαρά φωνητικά. Σε κάποια σημεία παρατήρησα ότι έχουν επηρεαστεί από μπάντες της ελληνικής punk σκηνής όπως οι Χάσμα και οι Panx Romana. Στιχουργικά, το κύριο θέμα τους είναι η ελευθερία, ο τρόπος ζωής που μας έχει επιβάλλει το σύστημα.
Περνάνε επίσης μηνύματα αντιστρατιωτικά και αντιφασιστικά, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας, ότι το κλίμα θα αντιστραφεί κάποια στιγμή. Γενικά, το demo των Indico, είναι μία πολύ καλή προσπάθεια, που με κάνει αισιόδοξο για την πορεία της μπάντας, παρόλο που ξέρω ότι σ’ αυτόν το χώρο ο δρόμος είναι πολύ δύσβατος. Παρακολουθώντας χρόνια αυτό το κομμάτι της ελληνικής σκηνής και βλέποντας την ‘σαβούρα’ που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, προσπάθειες σαν τον Indico ξεχωρίζουν και απέχουν κατά πολύ από το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκροτημάτων.

Προσωπικά τους εύχομαι να το παλέψουν όσο μπορούν και να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια που κάνουν γιατί αξίζει.

Κείμενο : Αντώνης Δριβελόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *